Huidklachten

Verouderde huid

Naarmate we ouder worden gaat er van alles veranderen in ons lichaam, dus ook in onze huid.

Een jonge strakke huid heeft een stevig bindweefsel. Bindweefsel zit vol collageen en elastine. Naarmate we ouder worden, verminderd de aanmaak van collageen en elastine en ontstaan fijne rimpels. De huid wordt slapper. Fijne rimpels worden uiteindelijk diepe rimpels.

De tijd kunnen we niet terug draaien maar juist door de huid in balans te brengen en deze gezond te houden kan u op elke leeftijd een stralende huid kan hebben.

Door ons levensstijl aan te passen en de strijd tegen rimpels aan te gaan, zorgen we ervoor dat ons eigen vernieuwde levensstijl ons persoonlijke anti rimpel behandeling gaat worden.

Benieuwd naar wat we voor jou kunnen betekenen? Bel voor een afspraak

Ga voor die eerste stap om jouw huid te verbeteren!

Droge huid

Een droge huid is erg vervelend en kan voor vele problemen veroorzaken. Een droge huid is vetarm en vrijwel altijd ook vochtarm. De huid voelt droog en trekkerig aan. De balans van de huid is verstoord en verliest daardoor zijn barrière functie. Zo wordt de huid sneller vatbaar voor ontstekingen en infecties. Ook kan de huid op deze manier het vocht niet goed vasthouden, waardoor deze nog sneller droog of trekkerig aan zal voelen. Het allerbelangrijkste is dus het herstellen van de barrière laag. Een goede huid barrière zorgt ervoor dat het opgebouwde vocht niet ontsnapt. Geschikte huidverzorging, gezonde voeding en voedingssuppletie zijn een grote meerwaarde voor een mooie huidbalans en het behouden van vocht in jouw huid.

Benieuwd naar wat we voor jou kunnen betekenen? Bel voor een afspraak

Ga voor die eerste stap om jouw huid te verbeteren!!

Doffe huid

Een vale en/of een gedevitaliseerde huid, getekend door vermoeidheid en slapeloosheid is het kenmerk van huidstress. Ieder huidtype kan op elke leeftijd te maken krijgen met vermoeidheid en kan haar uitstraling verliezen. De teint wordt grauw, dof en vaal, de huid ziet er vermoeid uit, straalt niet, tekent snel en is ook vaak verslapt. Deze huid heeft een (tijdelijk) slechte doorbloeding en lymfe afvoer, gebrek aan energie, vitaliteit en vitamines. Deze huid heeft nieuwe tonus, energie, vitaliteit en een nieuwe uitstraling nodig.

Niet alleen van buitenaf maar ook van binnenuit kun je je lichaam en je huid helpen de (vitale) functies te herstellen.

Benieuwd naar wat we voor jou kunnen betekenen? Bel voor een afspraak.
Ga voor die eerste stap om jouw huid te verbeteren!!

Acné

Hier komt een korte toelichting

Psoriasis

Psoriasis is een te snelle celdeling in de huid. Dit kan voor veel ongemakken zorgen, schilfers op kleding, rode plekken die zichtbaar zijn, jeuk en het kan soms zelfs pijnlijk zijn als de huid openbarst.

Ook zie je verdikte rode plekken op de strekzijde van de armen en de benen erop zitten dikke, grijze huidschilfers. De plekken zijn scherp afgegrensd van de omgevende normale huid en jeuken weinig of niet.

De oorzaak van psoriasis is niet exact bekend. Het lijkt een ontsporing in het immuun(afweer)systeem van het lichaam.

Psoriasis is op een kan men met de juiste behandeling wel degelijk verlichten.
Met de juiste voedingsstoffen kan je een enorme verbetering krijgen. Benieuwd naar wat we voor jou kunnen betekenen? Bel voor een afspraak. Ga voor die eerste stap om jouw huid te verbeteren!!

Allergische huid

Een allergische huid vertoont een verhoogde gevoeligheid voor bepaalde stoffen. Het immuunsysteem reageert overdreven wanneer deze stoffen met het lichaam in aanraking komen of opgenomen worden. De huid gaat een reactie vertonen bij direct of indirect contact met een allergeen.

Deze reactie is afhankelijk van de aard van de huidallergie en kan gaan van roodheid tot zwelling of huidvlekken. De oorzaken variëren van het soort van huidallergie.

Benieuwd naar wat we voor jou kunnen betekenen? Bel voor een afspraak

Ga voor die eerste stap om jouw huid te verbeteren!!

Rosacea

Rosacea is een aandoening van de huid, die gekenmerkt wordt door roodheid in het gezicht. Met name de wangen en neus kunnen rood van kleur zijn er kunnen ook verwijde bloedvaatjes, bultjes en puistjes aanwezig zijn. Het huidbeeld van Rosacea kan erg lijken op acne. De exacte oorzaak is onbekend. Wel is duidelijk, dat bepaalde factoren de klachten kunnen uitlokken of verergeren.

Als je last hebt van rosacea, is het zaak om je voedingspatroon en/of levensstijl enigszins aan te passen zodat je de huid onder controle houdt.

Benieuwd naar wat we voor jou kunnen betekenen? Bel voor een afspraak

Ga voor die eerste stap om jouw huid te verbeteren!!

Couperose

Couperose zijn chronisch verwijde haarvaatjes ook wel gesprongen adertjes (teleangiëctastieën) genoemd. De rode of blauwe vaatjes bevinden zich op de wangen, neus, kin en soms in de hals of decolleté. De verwijde vaatjes kunnen klachten als branderigheid, prikkelingen, tintelingen of jeuk geven. Couperose ontstaat doordat de oppervlakkige vaatjes in de huid slapper worden en daardoor gaan verwijden.

Benieuwd naar wat we voor jou kunnen betekenen? Bel voor een afspraak

Ga voor die eerste stap om jouw huid te verbeteren!!

Eczeem

Eczeem is een chronische huidaandoening die delen van je huid rood, schraal en pijnlijk maakt. Het is een algemene term voor huidontstekingen.

Het is een erg vervelende aandoening en kan zich voordoen op het gehele lichaam, maar heeft vaak een voorkeur voor plekken waar vocht zich verzamelt.

Bij eczeem ontstaat er een rode, ontstoken en schilferige huid, waarbij er sprake is van jeuk en is moeilijk onder controle te krijgen. Ook hier kunnen verschillende factoren, zowel van binnenuit als van buitenaf, een rol spelen.

Als je last hebt van eczeem, is het zaak om je voedingspatroon en/of levensstijl enigszins aan te passen zodat de huid zijn beschermende functie terug krijgt en je de huid onder controle houdt.

Benieuwd naar wat we voor jou kunnen betekenen? Bel voor een afspraak

Ga voor die eerste stap om jouw huid te verbeteren!!

Gerstekorrels

Gerstekorrels zijn witte bultjes of korreltjes onder de huid, die lijken op puistjes. Deze huidoneffenheden worden ook wel milia genoemd. Door een opeenhoping van dode huidcellen (keratine) en talg ontstaan er verharde propjes onder de huid die niet uitgedrukt kunnen zoals een puistje. Gerstekorrels ontstaan meestal in het gebied rondom de ogen. Het is een onschuldige aandoening en vaak is de huid ook erg droog bij deze mensen.

Benieuwd naar wat we voor jou kunnen betekenen?

Fibromen

Steelwratjes of fibroompjes zijn goedaardige, niet gepigmenteerde bindweefselgezwelletjes.

Steelwratjes zijn vaak huidkleurig of iets donkerder dan de huid en komen veel voor onder de oksels of in de hals. Ze zijn meestal enkele millimeters groot, maar dit kan variëren tot wel twee centimeter. Naar mate je ouder wordt neemt soms het aantal en de grootte van de steelwratjes toe. Steelwratjes komen bijzonder vaak voor.

Kleine fibroompjes komen meestal met meerdere tegelijk voor, aan de zijkanten van de hals, in de oksels, op de oogleden en aan de binnenzijde van de bovenbenen.

Kleine fibroompjes kunnen door ons worden verwijderd.

Dit gebeurt d.m.v. electrocoagulatie of laserbehandeling.

Beauty Point Son is aangesloten bij de onderstaande brancheverenigingen: