E.E.N. therapie

E.E.N.®-therapie is een geneeswijze die zich richt op het in balans brengen van lichaam, geest en ziel. E.E.N.® staat voor ‘Eclectisch Energetische Natuurgeneeskunde’, wat betekent dat uit alle systemen het beste wordt gehaald en dat de eenheid hierin gezien wordt.

De E.E.N.® therapie is energetisch en maakt gebruik van diverse technieken uit onder andere, de Oosterse geneeskunde, traditionele Chinese geneeskunde en de Westerse natuurgeneeskunde.

Natuurgeneeskunde ziet het lichaam als een energiesysteem. Als het in balans is, kan de energie vrij rondstromen, dit is belangrijk voor je gezondheid.

De thema’s die bij de behandeling naar voren komen geven inzicht en zorgen voor bewustzijnsveranderingen en zijn tevens ook goed toe te passen bij steeds terugkerende problemen of gedachten.

E.E.N.® therapie is een op zichzelf staande therapie maar kan ook ter ondersteuning en aanvullend worden ingezet naast een reguliere behandeling.

Lichaamsgerichte Energetische Therapie laat je weer thuiskomen bij jezelf en leven vanuit je hart.

Bij welke klachten in te zetten?

 • Huidklachten
 • Onverklaarbare klachten
 • Schouder-, nek- of rugklachten
 • Niet lekker in je vel zitten’
 • Stress, vermoeidheid
 • Innerlijke onbalans
 • Angst onzekerheid,
 • Nervositeit
 • Slaapstoornissen

Werkwijze

Vooraf aan een behandeling
Voordat u een afspraak maakt bij mij is het raadzaam om medische oorzaken uit te laten sluiten door een huisarts of medisch specialist. Wanneer uit die onderzoeken geen concrete oorzaken naar voren komen en u blijft klachten houden, dan kunt u met behandeling(en) bij Praktijk Beauty Point beginnen. We gaan dan samen kijken naar uw klachten.

De werkwijze
We starten met een gesprek en gaan we kijken naar uw huidige klachten, medische voorgeschiedenis, eet-en leefstijl. Ik werk vanuit een holistische basis. Dit wil zeggen dat ik kijk naar het

 • Fysieke gebied (diverse klachten die al dan niet aantoonbaar zijn)
 • Emotionele gebied (verdriet, boosheid, uit balans zijn enz.)
 • Mentale gebied (denkwijze, aannames/overtuigingen)
 • Spirituele gebied (ontwikkeling of groei)

Deze gebieden zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dat wil zeggen dat ik naar jou als één geheel kijk. Door met elkaar in gesprek te gaan, zijn hier vaak terugkerende verbanden. Op deze manier verzamelen we veel waardevolle informatie. Aan het einde van de intake bespreken we samen de resultaten en komen we tot een gezamenlijke aanpak die passend voor jou is en waarmee we aan de slag kunnen gaan. Bijvoorbeeld door aanpassingen in voeding en leefstijl maar misschien ook wel door het inzetten van een voedingssupplement of door het volgen van een (energetische) lichaamsgerichte behandeling.

Natuurgeneeskunde kan altijd aanvullend zijn op de reguliere geneeskunde, maar kan nooit een behandeling van een regulier arts vervangen. Het is verstandig om uw arts of behandelaar op de hoogte te brengen van de complementaire behandeling.

De praktijk is aangesloten bij de beroepsorganisatie VBAG. Hierdoor vergoedt de zorgverzekeraar, indien je aanvullend verzekerd bent, (een groot deel van) de kosten. Je hebt hier geen verwijzing van een arts voor nodig.

 

Vanuit een aanvullende verzekering wordt geen eigen risico ingehouden.

Beauty Point Son is aangesloten bij de onderstaande brancheverenigingen: