Wat is Orthomoleculaire Therapie?
Orthomoleculaire therapie richt zich op om de gezondheid te bevorderen of ziekteprocessen te herstellen. De behandeling heeft tot doel om de lichaamscellen te voorzien van optimale hoeveelheden vitamines, mineralen en andere noodzakelijke voedingsstoffen. Een orthomoleculair therapeut werkt in de eerste plaats met gezonde voeding en zet voeding in als medicijn. Als je voeding verkeerd is, kan medicatie niets voor je doen. Als je voeding juist is, heb je vaak minder medicatie nodig. Het is een geneeskunde gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en is in feite een synoniem voor ‘voedingsgeneeskunde’.

“Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding” (Hippocrates)

Voedingssupplementen
In de orthomoleculaire therapie staat het streven, om met de voeding zoveel mogelijk nodige en nuttige voedingsstoffen binnen te krijgen en zo weinig mogelijk schadelijke stoffen. Helaas is het ook voor een gezond iemand, bijna onmogelijk om via de voeding optimale hoeveelheden van bepaalde voedingsstoffen te consumeren. Ik kan u advies geven over supplementen die voor jou persoonlijk nuttig en/of nodig zijn om naast je gezonde basisvoeding te gebruiken.

Naast voeding en supplementen zijn er natuurlijk meer “lifestyle-elementen” van belang we samen kunnen bespreken.

Vooraf aan een behandeling
Voordat u een afspraak maakt bij mij is het raadzaam om medische oorzaken uit te laten sluiten door een huisarts of medisch specialist. Wanneer uit die onderzoeken geen concrete oorzaken naar voren komen en u blijft klachten houden, dan kunt u met behandeling(en) bij Praktijk Beauty Point beginnen. We gaan dan samen kijken naar uw klachten.

De werkwijze
We starten met een uitgebreid gesprek en gaan we kijken naar uw huidige klachten, medische voorgeschiedenis, eet-en leefstijl. Ik geloof in een holistische benadering. Dat wil zeggen dat ik naar jou als één geheel kijk. We richten ons niet alleen op de symptomen maar ook op lichaam, geest en emotie. Zo proberen we samen de oorzaak van uw klachten te achterhalen. Door met elkaar in gesprek te gaan, zijn hier vaak terugkerende verbanden te leggen met bepaalde thema’s. Op deze manier verzamel ik veel waardevolle informatie. Aan het einde van het gesprek bespreken we samen de resultaten en komen we tot een gezamenlijke aanpak die passend voor jou is en waarmee we aan de slag kunnen gaan. Bijvoorbeeld door aanpassingen in voeding en leefstijl maar misschien ook wel door het inzetten van een voedingssupplement.

Natuurgeneeskunde kan altijd aanvullend zijn op de reguliere geneeskunde, maar kan nooit een behandeling van een regulier arts vervangen. Het is verstandig om uw arts of behandelaar op de hoogte te brengen van de complementaire behandeling.

De praktijk is aangesloten bij de beroepsorganisatie MBOG. Hierdoor vergoedt de zorgverzekeraar, indien je aanvullend verzekerd bent, (een groot deel van) de kosten. Je hebt hier geen verwijzing van een arts voor nodig.

Vanuit een aanvullende verzekering wordt geen eigen risico ingehouden.

Afspraak maken?
Neem dan contact met ons op.

    Beauty Point Son is aangesloten bij de onderstaande brancheverenigingen: