Laserontharing
De perfecte oplossing voor ongewenste haargroei!

Iedereen die haren heeft op plaatsen waar men dat liever niet wilt kent het probleem van altijd maar scheren, harsen of epileren. Het kost veel tijd en geld. Voor overbeharing in het gezicht bestaat al 40 jaar de methode van elektrisch ontharen. Effectief, maar zeker voor gebieden waar wat meer haar zit een zeer tijdrovend en kostbaar karwei. Bij overbeharing op het lichaam beginnen we meestal niet eens aan elektrisch ontharen. Gelukkig heeft de techniek de afgelopen jaren niet stilgestaan. Met de komst van de medische DiodeLaser waarmee in korte tijd veel haren permanent verwijderd kunnen worden, mag een ware revolutionaire ontwikkeling genoemd worden.

Werking

 • De laser produceert een zeer geconcentreerde lichtstraal, die geabsorbeerd wordt door het pigment dat zich onderin het haarzakje bevindt.
 • De gekoelde kop van het laserapparaat (dit is een blokje van 1cm2) wordt geplaatst op het te behandelen gebied.
 • Deze unieke gepatenteerde gekoelde kop van het handstuk helpt de huid te beschermen door de huid te koelen tijdens het vrijkomen van de energie.
 • De laser produceert een hoog geconcentreerde lichtbundel met een zeer hoge energiewaarde in een specifieke en ideale golflengte (810 nanometer).
 • Deze lichtbundel wordt in een fractie van een seconde uitgezonden op de huid.
 • De energie van het laserlicht wordt hoofdzakelijk opgenomen door het pigment dat rond de haarwortel aanwezig is.
 • Hierdoor worden de haarwortelcellen opgewarmd en selectief vernietigd.
 • Deze hitte zal het haartje en de haarfollikel, als ook de voedselbevoorrading van het haar volledig vernietigen zodat er op deze plaats nooit meer een haartje kan groeien.
 • Het diode-licht dat op een diepte van 810nm vrijkomt, is de ideale diepte om de haarwortel te raken maar de bloedvaten en weefsels te ontzien
 • Na 3 à 7 dagen na de behandeling kan het lijken dat de haartjes terug groeien.
 • Doch veel van deze haartjes zijn behandeld en vallen uit.

Beauty Point voldoet aan de vereiste diploma’s, certificaten en vergunningen en is een, door bijna alle zorgverzekeraars, erkend behandelcentrum.

Voor vragen over uw polisvoorwaarden kunt u contact opnemen met u eigen zorgverzekeraar.

Afhankelijk van de zorgverzekeraar, kunt u vaak alleen het gezicht voor Laserontharing declareren

Vragen laserontharing

1. Welke lichaamsdelen kunnen worden behandeld?
Vrijwel alle lichaamsdelen zoals het gezicht, benen, oksels, bikinilijn en rug kunnen met laserlicht worden behandeld.

2. Hoeveel behandelingen zijn er u nodig?
Onderzoek heeft uitgewezen dat mensen die geschikt zijn voor lasertherapie met gemiddeld 3 à 6 behandelingen het mogelijk moet zijn om ongeveer 70-90% van de totale haargroei in het gezicht en op het lichaam effectief te verwijderen. Garantie voor 100% kan echter niet gegeven worden. Er zitten tussenpauzes in de behandeling. Pauzes zijn 5 of 10 weken tussen de behandelingen afhankelijk van het te behandelen gebied.

3. Is de behandeling voor iedereen geschikt?
Mensen met een lichte huidskleur en donker haar zijn het meeste geschikt voor de behandeling. Cliënten met ongepigmenteerde haren, zoals blond of grijs haar kunnen niet behandeld worden. Een andere voorwaarde is dat de huid niet te donker is. Bij teveel pigment in de huid kan de warmte namelijk in de opperhuid in plaats van in de haarzakjes vrijkomen. Cliënten die niet voor laserbehandeling in aanmerking komen kunnen in de meeste gevallen wel behandeld worden middels elektrische epilatie.

4. Doet de behandeling pijn?
In de meeste gevallen wordt bij iedere puls een fractie van een seconde een warm en prikkelend gevoel geconstateerd. Na deze puls trekt dit gevoel direct weg. De pijnsensatie wordt per cliënt verschillend ervaren. Bij de instelling van het apparaat wordt hiermee rekening gehouden. Door het plaatsen van het koelplaatje op het te behandelen gebied wordt de behandeling doorgaans goed verdragen.

5. Met welke huidreacties moet er rekening gehouden worden?
Na afloop van de behandeling kan enige roodheid ontstaan, dit trekt gemiddeld binnen 15 minuten weg. Soms ontstaat een lichtrode uitslag, wat te vergelijken is met een lichte zonverbranding, wat na ongeveer 12 tot 24 uur verdwijnt. In het algemeen kan men direct na de behandeling de dagelijkse activiteiten hervatten.

6. Wat te doen voor- en na de behandeling?
Het is van belang dat uw huid zo licht mogelijk van kleur is. Een donkerdere huid kan namelijk ook laserlicht absorberen en dat gaat ten koste van de effectiviteit van de behandeling. Dit betekent dat men 6 weken voor en 6 weken na de behandeling de huid dient te beschermen tegen zonlicht of de zonnebank.

Daarnaast dient u 4 weken voorafgaande aan de behandeling geen ontharingscrème of bleekmiddel te gebruiken.

U mag niet meer epileren of harsen 6 à 8 weken voor een behandeling. Haarzakjes zonder haren kunnen namelijk niet behandeld worden. Scheren is onbeperkt toegestaan. In ieder geval haalt u 1 dag voor de behandeling de haargroei weg met een scheermesje, ladyshave.

7. Hoe lang duurt een behandeling?
Per puls wordt ongeveer 1 vierkante centimeter behandeld. De behandeling gaat dus snel. Afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied zijn meer of minder pulsen nodig. Een bovenlip duurt per behandeling ongeveer 5 minuten, de onderbenen of rug duurt bijvoorbeeld ongeveer een uur.

8. Kunnen er na een behandeling nadelige effecten optreden?
Er zijn geen ernstige complicaties bekend. Wij hebben een gedegen opleiding en veel ervaring met de laserbehandeling. De kans op pigmentverschuiving, verbranding, korstvorming of andere nadelige huidreacties is dan ook minimaal als u zich houdt aan het advies om de zon of zonnebank te mijden.

9. Stel dat de behandeling bij mij niet aanslaat, krijg ik dan mijn geld terug?
Uiteindelijk niet, maar u hebt wel recht op één of meer keren een proefstukbehandeling van tevoren. Zodoende kunt u zich er zelf van overtuigen dat de methode bij u goed werkt.
U begint er dus niet eens aan als het resultaat van de test niet overtuigend is.
Wij raden u aan na het proefstuk 3 weken te wachten alvorens de behandelingen te beginnen, zodat u kunt zien hoe definitief het op uw lichaam werkt. Bij twijfel neemt u vervolgens nog een gratis proefbehandeling op dezelfde plaats om het cumulatieve effect te zien. Zelfs voor een derde proef bent u van harte welkom. Kortom: geen geld terug als u eenmaal echt begonnen bent, maar dat is dan ook helemaal niet meer nodig. Hierbij, als u begonnen bent met de kuur, zit u niet aan een aantal behandelingen vast. U kunt stoppen wanneer u wilt.

10. Is de behandeling echt veilig, beschadigt de huid niet?
Ja, de behandeling met de Lightsheer DiodeLaser is echt veilig. Alleen als er een haarworteltje zit, wordt er warmte opgewekt. Dus de warmte gaat nooit dieper dan het haartje en het haarzakje.

Beauty Point Son is aangesloten bij de onderstaande brancheverenigingen: