Ontspanningsmassage
Een ontspanningsmassage is een rustige, zachte massage uiteraard gericht op het ontspannen van uw spieren en uw geest. Zo’n moment van relaxen is een heerlijke Time-out en helpt u om lichamelijk en psychisch in balans te blijven.
Als we niet tijdig ontspannen veroorzaakt spanning soms duidelijke merkbare klachten. Soms zijn we daar echter zo aan gewend dat we na een massage pas ervaren hoe ons lichaam eigenlijk hoort te voelen.
Hotstone massage
Hotstone massage is een gecombineerde vorm van ontspanning / intuïtieve massage met behulp van “hete” vulkanische stenen. Deze stenen hebben een grote dichtheid en een hoog ijzer- en magnesiumgehalte. Hierdoor kunnen de stenen de warmte langer vasthouden en geeft deze op een natuurlijke wijze door aan het lichaam.
De temperatuur van de stenen ligt tussen de 40 en 45 graden Celsius.
Eerst worden er een aantal stenen op, en eventueel, naast u gelegd, zodat het lichaam kan wennen aan de warmte.Vervolgens wordt het lichaam ingesmeerd met een neutrale olie om de stenen goed te laten glijden. De massage bestaat vnl. uit lange rustige en cirkelvormige strijkingen. Dit geeft het effect dat er niet alleen een diepere ontspanning ontstaat, maar ook dat de bloed- en lymfstromen beter gaan stromen.
Deze massage is zeer geschikt bij spanningen, stress en spierproblemen.

Kruidenstempelmassage
Kruiden hebben zo hun eigen werking. Ze stimuleren of kalmeren. Ze stimuleren bijvoorbeeld de stofwisselingsfuncties of helpen lichaam en geest ontspannen.

In verschillende massagetradities en culturen zoals de Ayurvedische en de Thaise massagetraditie, kent men sinds eeuwen de toepassing van kruiden bij massage.

In Kruidenstempel Massage worden kruiden en warmte gecombineerd.
De warme kruidenbuidels worden op het lichaam gestempeld en geven de weldadige warmte en de heerlijk geurende kruiden af. Via onze grootste zintuig, de huid, bereiken de kruiden het lichaam en geven daar hun helende werking af. De massage die ontgift, afvoert en ontspant.

De Kruidenstempel Massage is een mooie behandeling die balans brengt voor lichaam en geest.

Rug / schouder / nek massage
Veel mensen ervaren spanningsklachten met name in het nek- en schoudergebied.
Pijn rond de schouderbladen en vastzittende nek- en schouderspieren worden nogal eens genoemd en zijn vaak het gevolg van spanning en/of een verkeerde werkhouding.
Maar deze klachten zijn vaak ook een uiting van de drukte van alledag (gezin, werk, relatie, sociale contacten, enz.), het zijn tekenen van overbelasting.
Deze massage concentreert zich daarom vooral op het bovenste deel van de rug, de schouders en de nek. Door middel van strijkingen en intensieve knedingen worden de spieren losgemaakt en afvalstoffen afgevoerd. Maar deze massage heeft ook een ontspannend karakter, juist die ontspanning is vaak erg nodig naast het aanpakken van de pijnpunten en ook die ontspanning zorgt ervoor dat de spanning weer uit de spieren verdwijnt.

Beauty Point Son is aangesloten bij de onderstaande brancheverenigingen: